У багатьох українських сім'ях готують апетитні та ситні фрикадельки у томатному соусі. Для тих, хто хоче трохи урізноманітнити смак цієї знайомої страви, пропонуємо рецепт із секретним інгредієнтом.
Фрикадельки в томатному соусі із секретним інгредієнтом
Інгредієнти:
- М'ясний фарш – 400 грамів
- Рис – 100 грамів
- Томатний сік – 500 мілілітрів
- Ароматні трави, чорний мелений перець та сіль – за смаком
- Секретний інгредієнт: сир фета – 100 грамів
Приготування:
- Підготовка інгредієнтів не займе багато часу, тому можна відразу ввімкнути духовку на 200 градусів.
- Фарш необхідно щедро приправити ароматними травами, додати чорний мелений перець і сіль на смак.
- Ретельно перемішайте фарш зі спеціями.
- Рис добре промийте проточною водою, а потім відваріть до напівготовності.
- Остудіть рис і додайте його до фаршу.
- Сир фета слід розкрошити, додати фарш і знову все ретельно перемішати.
- У форму для випікання налийте томатний сік і додайте трохи солі і чорного перцю.
- Вологими руками сформуйте з фаршу фрикадельки та складіть їх у форму з томатним соком.
- Поставте форму в духовку і запікайте 30-35 хвилин до рум'яного кольору.
- Готові фрикадельки слід подавати на стіл у гарячому вигляді.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт курячих котлет із секретним інгредієнтом, який робить страву смачнішою.