Запечена з апельсинами курка може стати справжньою окрасою новорічного столу. Як же приготувати цю гарну та оригінальну на смак страву?
Пропонуємо простий рецепт апетитної святкової страви, яка вразить гостей приголомшливим ароматом та смаком.
Інгредієнти:
- Курячі гомілки або інші частини – 6 штук
- Апельсин – 1 штука
- Гілочки розмарину – 2 штуки
- Часник – 2 зубчики
- Соєвий соус – 3 столові ложки
- Копчена паприка – 1 чайна ложка
- Куркума – 1 чайна ложка
- Мелений імбир – 1 чайна ложка
- Сіль – половина чайної ложки
- Олія – 1 столова ложка
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Приготування:
- Апельсин потрібно добре промити, розрізати навпіл і одну половинку нарізати тонкими скибочками.
- Часник потрібно очистити і дрібно нарізати або пропустити через спеціальний прес.
- З половинки апельсина, що залишилася, потрібно вичавити сік, додати в нього часник і соєвий соус.
- Перемішайте та додайте спеції: копчену паприку, куркуму, мелений імбир та сіль.
- Залийте цим маринадом курку і перемішайте, щоб вона покрилася соусом.
- Покладіть гілочку розмарину і поставте маринуватися на 2 години.
- Коли мине цей час, змастіть форму для запікання олією і викладіть шматочки апельсина.
- Потім викладіть курку і зверху додайте кілька скибочок апельсина.
- Залийте маринадом, покладіть зверху гілочку розмарину і накрийте форму фольгою.
- Поставте курку в духовку нагріту до 180 градусів і запікайте протягом години.
- Чудова гаряча страва на Новий рік готова!
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Смачного!
А раніше ми ділилися рецептом святкового салату, що ідеально підійде для новорічного столу.