Today.ua

Гарячий шоколад по-мексиканськи: рецепт зігріваючого напою з пікантним смаком

У Мексиці, як і інших країнах Латинської Америки, дуже люблять гостре. Навіть у солодкі страви вони додають кайенський перець. Ось і гарячий шоколад мексиканці роблять пікантнішим за рахунок спеції.

Щоб зігрітися холодного зимового дня, достатньо випити чашку гарячого шоколаду. А ми розповімо, як його приготувати за мексиканським рецептом.

Рецепт гарячого шоколаду по-мексиканськи

Інгредієнти:

Приготування:

  1. У сотейник налийте молоко та поставте на середній вогонь.
  2. Покладіть у нього палички кориці, а коли воно трохи нагріється, додайте какао-порошок та цукор.
  3. Всипте невелику дрібку меленого кайенского перцю і, постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння.
  4. Шоколад потрібно розділити на невеликі шматочки, а потім розтопити на паровій бані.
  5. Влийте його в молоко і ретельно перемішайте до однорідності.
  6. Відразу знімайте сотейник з вогню та збийте гарячий шоколад вінчиком.
  7. Дістаньте палички кориці та розлийте шоколад по чашках.
  8. Прикрасьте кожну порцію збитими вершками, маршмеллоу або кокосовою стружкою.

Такий десерт краще не давати дітям, бо він досить гострий. А ось дорослі, які люблять оригінальні смакові поєднання, точно оцінять гарячий шоколад по-мексиканськи.

Смачного!

А раніше ми писали про те, як приготувати глінтвейн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ