Today.ua

Голубці по-закарпатськи: старовинний рецепт без рису та м'яса

Голубці – одна з найулюбленіших страв українців. У традиційному рецепті завжди присутні рис та фарш. Спробуйте приготувати голубці по-закарпатськи, замінивши крупу і м'ясо новим інгредієнтом.

На Закарпатті в стародавні часи частіше готували страви з грибами, без м'яса, яке зазвичай подавали у вихідні та на свята. Лемки, які мешкають у гірській смузі Західної частини Карпат, люблять готувати голубці з картоплею. Причому частина цього овочу потрібна у сирому, а частина – у відвареному вигляді.

Інгредієнти

Приготування

Потрібно почистити та промити картоплю. Чотири-п'ять штук слід відварити та перебити в пюре, а решту просто натерти на дрібній тертці або подрібнити у блендері.

Капусту треба пропарити - це можна зробити у воді в каструлі або у мікрохвильовій печі. Потім акуратно зніміть листя і видаліть великі прожилки.

Цибулю потрібно нарізати дрібним кубиком і обсмажити на олії до золотистої скоринки.

У глибокій ємності з'єднайте два види картоплі, цибулю, додайте сіль, перець та улюблені приправи.

Загорніть начинку у капустяне листя і щільно складайте голубці в каструлю. Залишається залити їх водою, трохи підсолити її, накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні до готовності.

Голубці по-закарпатськи ідеально поєднуються з підливою з білих грибів та сметани. Також можна подати їх з кетчупом, томатним або будь-яким іншим соусом.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от @karinafisenkova

Подавайте голубці гарячими з грибною підливою, томатним соусом чи сметаною. Посипте дрібно нарізаною зеленню – для краси та збагачення вітамінами. Смачного!

Раніше було названо найпоширеніші помилки при приготуванні голубців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ