Голубці – одна з найулюбленіших страв українців. У традиційному рецепті завжди присутні рис та фарш. Спробуйте приготувати голубці по-закарпатськи, замінивши крупу і м'ясо новим інгредієнтом.
На Закарпатті в стародавні часи частіше готували страви з грибами, без м'яса, яке зазвичай подавали у вихідні та на свята. Лемки, які мешкають у гірській смузі Західної частини Карпат, люблять готувати голубці з картоплею. Причому частина цього овочу потрібна у сирому, а частина – у відвареному вигляді.
Інгредієнти
- капуста – 1
- картопля – 10-15 (залежно від розміру)
- цибуля – 3-4
- сіль та спеції за смаком
- олія
- зелень
Приготування
Потрібно почистити та промити картоплю. Чотири-п'ять штук слід відварити та перебити в пюре, а решту просто натерти на дрібній тертці або подрібнити у блендері.
Капусту треба пропарити - це можна зробити у воді в каструлі або у мікрохвильовій печі. Потім акуратно зніміть листя і видаліть великі прожилки.
Цибулю потрібно нарізати дрібним кубиком і обсмажити на олії до золотистої скоринки.
У глибокій ємності з'єднайте два види картоплі, цибулю, додайте сіль, перець та улюблені приправи.
Загорніть начинку у капустяне листя і щільно складайте голубці в каструлю. Залишається залити їх водою, трохи підсолити її, накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні до готовності.
Голубці по-закарпатськи ідеально поєднуються з підливою з білих грибів та сметани. Також можна подати їх з кетчупом, томатним або будь-яким іншим соусом.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Подавайте голубці гарячими з грибною підливою, томатним соусом чи сметаною. Посипте дрібно нарізаною зеленню – для краси та збагачення вітамінами. Смачного!
Раніше було названо найпоширеніші помилки при приготуванні голубців.