Голубці як у ресторані: секретний інгредієнт у рецепті додасть соковитості та покращить смак

Автор: Леся Ловіцька

Голубці готуються довго, але іноді хочеться порадувати близьким смачним та ситним блюдом. Спробуйте приготувати їх із секретним інгредієнтом – для більшої соковитості та цікавого смаку.

Голубці як у ресторані: секретний інгредієнт у рецепті додасть соковитості та покращить смак - today.ua

Щоб приготувати голубці, знадобиться дві години вільного часу та звичні продукти. У фарш потрібно дотиснути тертий сир - будь-який, який опиниться під рукою. Він забезпечить начинці в'язкість та додасть нотку пікантності.

Інгредієнти

  • середня капуста;
  • цибулина;
  • морква;
  • яйце;
  • 0,5 кг фаршу;
  • 250 г круглого рису;
  • 5 з. часнику;
  • 150 г сиру;
  • 3 ст. л. панірувальних сухарів;
  • 1 ч. л. цукру;
  • сіль, перець та інші спеції за смаком;
  • 200-400 мл томатного соку (можна використовувати томатний соус чи пасту);
  • вода.

Приготування

Покладіть капусту в пакет, щільно закрийте і поставте у мікрохвильову піч на 10-15 хвилин. Потім потрібно зрізати з листя великі прожилки і скласти їх.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Відваріть рис до напівготовності. Обсмажте цибулю з морквою та цукром – вона додасть овочам приємну солодкість, трохи карамелізує їх та дозволить повністю розкрити смак.

Окремо змішайте яйце, сіль, перець, спеції та фарш. Охолоджену крупу і засмажку потрібно додати до м'ясної начинки і перемішати.

Сформуйте голубці, як вам подобається – конвертиком чи рулетом. Укладайте їх у сотейник - швом донизу, щоб вони не розвалилися.

Влийте томатний сік, а потім воду, щоб покривала голубці. Також можна використовувати томатну пасту чи соус, їх потрібно по 50 чи 100 мл відповідно. Тушкуйте вироби на повільному вогні під кришкою протягом 45-60 хвилин. Смачного!

Голубці як у ресторані: секретний інгредієнт у рецепті додасть соковитості та покращить смак

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Нагадаємо, що голубці краще готувати із молодої капусти, вони виходять м'якшими та ніжнішими. Наприкінці жовтня вона залишається доступною. Середня ціна овочів у великих супермаркетах – 17,63 грн, а білокачанну продають по 7,63 грн.

Раніше повідомлялося, як приготувати ліниві голубці у духовці - нашвидкуруч.

Головне