Голубці готуються довго, але іноді хочеться порадувати близьким смачним та ситним блюдом. Спробуйте приготувати їх із секретним інгредієнтом – для більшої соковитості та цікавого смаку.
Щоб приготувати голубці, знадобиться дві години вільного часу та звичні продукти. У фарш потрібно дотиснути тертий сир - будь-який, який опиниться під рукою. Він забезпечить начинці в'язкість та додасть нотку пікантності.
Інгредієнти
- середня капуста;
- цибулина;
- морква;
- яйце;
- 0,5 кг фаршу;
- 250 г круглого рису;
- 5 з. часнику;
- 150 г сиру;
- 3 ст. л. панірувальних сухарів;
- 1 ч. л. цукру;
- сіль, перець та інші спеції за смаком;
- 200-400 мл томатного соку (можна використовувати томатний соус чи пасту);
- вода.
Приготування
Покладіть капусту в пакет, щільно закрийте і поставте у мікрохвильову піч на 10-15 хвилин. Потім потрібно зрізати з листя великі прожилки і скласти їх.
Відваріть рис до напівготовності. Обсмажте цибулю з морквою та цукром – вона додасть овочам приємну солодкість, трохи карамелізує їх та дозволить повністю розкрити смак.
Окремо змішайте яйце, сіль, перець, спеції та фарш. Охолоджену крупу і засмажку потрібно додати до м'ясної начинки і перемішати.
Сформуйте голубці, як вам подобається – конвертиком чи рулетом. Укладайте їх у сотейник - швом донизу, щоб вони не розвалилися.
Влийте томатний сік, а потім воду, щоб покривала голубці. Також можна використовувати томатну пасту чи соус, їх потрібно по 50 чи 100 мл відповідно. Тушкуйте вироби на повільному вогні під кришкою протягом 45-60 хвилин. Смачного!
Нагадаємо, що голубці краще готувати із молодої капусти, вони виходять м'якшими та ніжнішими. Наприкінці жовтня вона залишається доступною. Середня ціна овочів у великих супермаркетах – 17,63 грн, а білокачанну продають по 7,63 грн.
Раніше повідомлялося, як приготувати ліниві голубці у духовці - нашвидкуруч.