Today.ua

Голубці як у ресторані: секретний інгредієнт у рецепті додасть соковитості та покращить смак

Голубці готуються довго, але іноді хочеться порадувати близьким смачним та ситним блюдом. Спробуйте приготувати їх із секретним інгредієнтом – для більшої соковитості та цікавого смаку.

Щоб приготувати голубці, знадобиться дві години вільного часу та звичні продукти. У фарш потрібно дотиснути тертий сир - будь-який, який опиниться під рукою. Він забезпечить начинці в'язкість та додасть нотку пікантності.

Інгредієнти

Приготування

Покладіть капусту в пакет, щільно закрийте і поставте у мікрохвильову піч на 10-15 хвилин. Потім потрібно зрізати з листя великі прожилки і скласти їх.

Відваріть рис до напівготовності. Обсмажте цибулю з морквою та цукром – вона додасть овочам приємну солодкість, трохи карамелізує їх та дозволить повністю розкрити смак.

Окремо змішайте яйце, сіль, перець, спеції та фарш. Охолоджену крупу і засмажку потрібно додати до м'ясної начинки і перемішати.

Сформуйте голубці, як вам подобається – конвертиком чи рулетом. Укладайте їх у сотейник - швом донизу, щоб вони не розвалилися.

Влийте томатний сік, а потім воду, щоб покривала голубці. Також можна використовувати томатну пасту чи соус, їх потрібно по 50 чи 100 мл відповідно. Тушкуйте вироби на повільному вогні під кришкою протягом 45-60 хвилин. Смачного!

Нагадаємо, що голубці краще готувати із молодої капусти, вони виходять м'якшими та ніжнішими. Наприкінці жовтня вона залишається доступною. Середня ціна овочів у великих супермаркетах – 17,63 грн, а білокачанну продають по 7,63 грн.

Раніше повідомлялося, як приготувати ліниві голубці у духовці - нашвидкуруч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ