Голубці з молодої капусти: чим замінити в рецепті рис і фарш, щоб страва вийшла більш вишуканою

Голубці - це улюблена багатьма страва, яка і смачна і ситна одночасно. Її подають у ресторанах та готують для домашніх застіль. Щоб урізноманітнити смак звичних голубців, спробуйте замінити два основні інгредієнти у рецепті. Замість рису візьміть булгур, а фарш замініть на куряче м'ясо разом із печінкою.

Голубці з молодої капусти: чим замінити в рецепті рис і фарш, щоб страва вийшла більш вишуканою - today.ua

Голубці: рецепт із молодої капусти

Інгредієнти:

  • Молода капуста – 1 шт.
  • Куряче стегно - 150 г
  • Куряча печінка - 60 г
  • Морква – 70 г
  • Цибуля - 70 г
  • Часник – 20 г
  • Булгур - 150 г
  • Майонез – 20 г
  • Вершкове масло - 30 г
  • Сметана – 100 г

Голубці з молодої капусти: чим замінити в рецепті рис і фарш, щоб страва вийшла більш вишуканою

Відварюємо булгур. Куряче стегно та печінку перемелюємо на м'ясорубці.

Натираємо моркву тонкою соломкою, а цибулю ріжемо кубиком. Змішуємо овочі з м'ясом у однорідну масу. Додаємо подрібнений часник.

Капустяне листя відокремлюємо від капусти зручним для вас способом. У великій каструлі доводимо до кипіння воду, опускаємо туди листя і відварюємо його буквально 2-3 хвилини, тому що у молодої капусти дуже м'яке листя.

З курячих кісток та шкіри, а також з обрізків цибулі робимо соус для голубців. Варимо їх, додаємо трохи майонезу, вершкового масла та сметани.

Загортаємо голубці, кладемо в каструлю з соусом і тушкуємов ньому голубці 15-20 хв.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати голубці з кабачків із оригінальною начинкою.

ДЖЕРЕЛОnv.ua