Голубці - це улюблена багатьма страва, яка і смачна і ситна одночасно. Її подають у ресторанах та готують для домашніх застіль. Щоб урізноманітнити смак звичних голубців, спробуйте замінити два основні інгредієнти у рецепті. Замість рису візьміть булгур, а фарш замініть на куряче м'ясо разом із печінкою.
Голубці: рецепт із молодої капусти
Інгредієнти:
- Молода капуста – 1 шт.
- Куряче стегно - 150 г
- Куряча печінка - 60 г
- Морква – 70 г
- Цибуля - 70 г
- Часник – 20 г
- Булгур - 150 г
- Майонез – 20 г
- Вершкове масло - 30 г
- Сметана – 100 г
Відварюємо булгур. Куряче стегно та печінку перемелюємо на м'ясорубці.
Натираємо моркву тонкою соломкою, а цибулю ріжемо кубиком. Змішуємо овочі з м'ясом у однорідну масу. Додаємо подрібнений часник.
Капустяне листя відокремлюємо від капусти зручним для вас способом. У великій каструлі доводимо до кипіння воду, опускаємо туди листя і відварюємо його буквально 2-3 хвилини, тому що у молодої капусти дуже м'яке листя.
З курячих кісток та шкіри, а також з обрізків цибулі робимо соус для голубців. Варимо їх, додаємо трохи майонезу, вершкового масла та сметани.
Загортаємо голубці, кладемо в каструлю з соусом і тушкуємов ньому голубці 15-20 хв.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати голубці з кабачків із оригінальною начинкою.