Смак "горішків" з вареним згущеним молоком пам'ятає з дитинства багато хто. Зараз їх можна купити практично у будь-якому магазині, а можна приготувати на домашній кухні. Тим більше, що їхній рецепт досить простий.
Ми розповімо, як зробити вдома смачні горішки зі згущеним молоком.
Рецепт горішків з вареним згущеним молоком в "горішниці"
Інгредієнти:
- Вершкове масло – 200 грамів
- Цукор – 100 грамів
- Яйця – 2 штуки
- Борошно – 3 склянки
- Сіль – дрібка
- Сода – половина чайної ложки
- Оцет – одна столова ложка
- Варена згущене молоко - 1 банка
Приготування:
- У великій мисці слід перетерти м'яке вершкове масло із цукром та сіллю.
- Соду потрібно "погасити" оцтом, додати в масляну суміш і ретельно перемішати.
- Туди ж вбити яйця та ще раз перемішати.
- Після цього необхідно просіяти борошно і поступово додавати його в миску, замішуючи м'яке тісто.
- З тіста, що вийшло, сформуйте невеликі кульки, покладіть їх у спеціальну форму - "горішницю", заздалегідь розігріту на газу і змащену вершковим маслом, і підрівняйте краї ножем.
- Випікайте половинки горішків на газу до красивого рум'яного кольору, періодично перевертаючи форму.
- Повністю остудіть шкаралупки з тіста і наповніть їх вареним згущеним молоком, з'єднуючи половинки горішка.
- Десерт готовий до подачі на стіл.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт апетитного манника із секретним інгредієнтом, який робить його більш пишним та оригінальним на смак.