Today.ua

Гостро-солодкі кабачки в банці на зиму: рецепт, який нікого не залишить байдужим

Сезон кабачків йде вже повним ходом, і якщо врожаю стільки, що подіти нікуди, то чудовий спосіб – це заготовити частину овочів на зиму. Пропонуємо спробувати ідеальний рецепт кабачків в гостро-солодкому кетчупі чилі.

Кабачки у банці на зиму - рецепт

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Добре вимити та просушити кабачки. Кожен нарізати тонкими кружальцями.
  2. У стерилізовані банки викласти по одному запашному перцю, по три горошини чорного перцю, по зубчику часнику, листя хрону та кріп.
  3. У банки перекладаємо кабачки.
  4. У каструлі кип'ятимо воду, додаємо цукор, сіль, кетчуп чилі. Все добре перемішати, щоб розчинився цукор та сіль. Кип'ятимо маринад і під кінець додаємо оцет.
  5. Розливаємо маринад банками.
  6. Каструлю всередині застелити рушником, поставити всередину банки, залити водою по "плічка" банок і закип'ятити воду і стерилізувати 10-15 хвилин.
  7. Закриваємо банки кришками, перевертаємо і накриваємо пледом, протримавши в такому вигляді до остигання.
  8. Зберігати у темному прохолодному місці – через тиждень кабачки будуть готові.

Смачного.

Пропонуємо також спробувати приготувати малосольні огірки у пакеті – рецепт закуски, яка готується за 10 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ