Сезон кабачків йде вже повним ходом, і якщо врожаю стільки, що подіти нікуди, то чудовий спосіб – це заготовити частину овочів на зиму. Пропонуємо спробувати ідеальний рецепт кабачків в гостро-солодкому кетчупі чилі.
Кабачки у банці на зиму - рецепт
Інгредієнти:
- 2,5 кг кабачків
- 300 г кетчупу чилі
- 1,5 л води
- 1 склянка цукру
- 1 склянка оцту
- 2 ст. л. солі
- 8-10 зубчиків часнику
- листя хрону
- кріп
- 8-10 горошин запашного перцю
- 30 горошин чорного перцю
Спосіб приготування:
- Добре вимити та просушити кабачки. Кожен нарізати тонкими кружальцями.
- У стерилізовані банки викласти по одному запашному перцю, по три горошини чорного перцю, по зубчику часнику, листя хрону та кріп.
- У банки перекладаємо кабачки.
- У каструлі кип'ятимо воду, додаємо цукор, сіль, кетчуп чилі. Все добре перемішати, щоб розчинився цукор та сіль. Кип'ятимо маринад і під кінець додаємо оцет.
- Розливаємо маринад банками.
- Каструлю всередині застелити рушником, поставити всередину банки, залити водою по "плічка" банок і закип'ятити воду і стерилізувати 10-15 хвилин.
- Закриваємо банки кришками, перевертаємо і накриваємо пледом, протримавши в такому вигляді до остигання.
- Зберігати у темному прохолодному місці – через тиждень кабачки будуть готові.
Смачного.
Пропонуємо також спробувати приготувати малосольні огірки у пакеті – рецепт закуски, яка готується за 10 хвилин.