Грог класичний: як приготувати зігріваючий напій англійських моряків

Автор: Ольга Березовська

Грог – це чудовий напій, який допоможе зігрітися холодного дня. Як його приготувати?

Грог класичний: як приготувати зігріваючий напій англійських моряків - today.ua

Грог - це гарячий алкогольний напій, придуманий ще в 17-му столітті британським віце-адміралом, який боровся з пияцтвом моряків тим, що розбавляв ром, що видавався їм, чаєм. В результаті підопічні стали покращувати смакові якості напою та назвали його грог на честь прізвиська свого начальника "Старий Грог".

Тепер цей напій можна знайти в багатьох кафе або ж приготувати самостійно на домашній кухні. Ми розповімо, як це зробити.

Рецепт грогу

Інгредієнти:

  • Питна вода – 150 мілілітрів
  • Ром (бажано темний) – 50 мілілітрів
  • Цукор – 2 чайні ложки
  • Гвоздика – 5 штук
  • Молотий перець – щіпка
  • Кориця – щіпка
  • М'ята – 2 листочки

Грог класичний: як приготувати зігріваючий напій англійських моряків

Приготування:

  1. У сотейник налийте воду та поставте її на вогонь.
  2. Коли вода закипить, додайте до неї листя м'яти, цукор, корицю, гвоздику та мелений перець.
  3. Перемішайте і доведіть знову до кипіння.
  4. Зробіть вогонь на мінімум та варіть близько 10-15 хвилин.
  5. Після цього зніміть відвар з вогню та процідіть його.
  6. Додайте ром і накрийте кришкою на 10 хвилин.
  7. Налийте грог у склянку і подавайте у гарячому вигляді.

За бажання в напій можна додати дольку лимона чи апельсина.

Популярні зараз

Залужного запитали про президентські амбіції: відповідь ексголовкома

Названі знаки Зодіаку, життя яких значно покращиться у травні

В Україні за останній рік стало більше мільйонерів: Гетманцев озвучив деталі

Кулеба зробив заяву про переговори з Росією: названо головну умову України

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Грог класичний: як приготувати зігріваючий напій англійських моряків

Смачного!

А раніше ми ділилися рецептом іншого напою, який чудово зігріває взимку, - глінтвейну із червоного вина зі спеціями.