Грог – це чудовий напій, який допоможе зігрітися холодного дня. Як його приготувати?
Грог - це гарячий алкогольний напій, придуманий ще в 17-му столітті британським віце-адміралом, який боровся з пияцтвом моряків тим, що розбавляв ром, що видавався їм, чаєм. В результаті підопічні стали покращувати смакові якості напою та назвали його грог на честь прізвиська свого начальника "Старий Грог".
Тепер цей напій можна знайти в багатьох кафе або ж приготувати самостійно на домашній кухні. Ми розповімо, як це зробити.
Рецепт грогу
Інгредієнти:
- Питна вода – 150 мілілітрів
- Ром (бажано темний) – 50 мілілітрів
- Цукор – 2 чайні ложки
- Гвоздика – 5 штук
- Молотий перець – щіпка
- Кориця – щіпка
- М'ята – 2 листочки
Приготування:
- У сотейник налийте воду та поставте її на вогонь.
- Коли вода закипить, додайте до неї листя м'яти, цукор, корицю, гвоздику та мелений перець.
- Перемішайте і доведіть знову до кипіння.
- Зробіть вогонь на мінімум та варіть близько 10-15 хвилин.
- Після цього зніміть відвар з вогню та процідіть його.
- Додайте ром і накрийте кришкою на 10 хвилин.
- Налийте грог у склянку і подавайте у гарячому вигляді.
За бажання в напій можна додати дольку лимона чи апельсина.
Смачного!
А раніше ми ділилися рецептом іншого напою, який чудово зігріває взимку, - глінтвейну із червоного вина зі спеціями.