Вишневі дерева активно почали радувати українців плодами, тому багато господинь розпочали підготовку смачних заготовок на зиму. І їм може стати в пригоді рецепт солодкого і густого варення з вишні без кісточок.
![Густе варення з вишні без кісточок: рецепт домашніх ласощів на зиму Густе варення з вишні без кісточок: рецепт домашніх ласощів на зиму - today.ua](https://today.ua/wp-content/uploads/2024/06/pexels-r-khalil-250162-768009-768x512.jpg)
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Рецепт вишневого варення без кісточок
Інгредієнти:
- Вишня – 3 кілограми
- Цукор – 3 кілограми
Приготування:
- Спочатку слід перебрати вишню, викинувши погані ягоди, і вийняти з неї кісточки. Робити це зручно звичайною шпилькою, піддіваючи кісточки закругленою стороною.
- Складіть вишню у велику каструлю і засипте одним кілограмом цукром, акуратно струсивши, щоб усі ягоди вкрилися цукром.
- Залишіть вишні настоватися і пускати сік.
- Після цього поставте каструлю на вогонь і доведіть масу до кипіння.
- Потім злийте більшу частину соку. З нього можна буде зробити желе чи мармелад, додавши желатин чи агар-агар, або використовувати як сироп.
- Додайте до вишні цукор, що залишився, і знову поставте на вогонь.
- Доведіть до кипіння та повністю остудіть. Повторити цей процес потрібно від двох до чотирьох разів.
- Востаннє варення слід проварити п'ять хвилин після закипання та розлити у простерилізовані банки.
Пропонуємо також дізнатися про те, як правильно заморозити полуницю на зиму, щоб вона зберегла свій зовнішній вигляд та корисні властивості.
Популярні зараз
Зеленського закликали до переговорів з Росією: “Нам доведеться розмовляти“
У ПФУ повідомили про грошову допомогу до Дня Незалежності: хто та як може отримати
В Укренерго повідомили, коли відключень світла поменшає: “Має бути трішки легше“
Астрологи назвали чотири знаки Зодіаку, яким липень принесе довгоочікуване особисте щастя