Густе варення з вишні без кісточок: рецепт домашніх ласощів на зиму

Автор: Ольга Березовська

Вишневі дерева активно почали радувати українців плодами, тому багато господинь розпочали підготовку смачних заготовок на зиму. І їм може стати в пригоді рецепт солодкого і густого варення з вишні без кісточок.

Густе варення з вишні без кісточок: рецепт домашніх ласощів на зиму - today.ua
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Рецепт вишневого варення без кісточок

Інгредієнти:

  • Вишня – 3 кілограми
  • Цукор – 3 кілограми

Густе варення з вишні без кісточок: рецепт домашніх ласощів на зиму

Приготування:

  1. Спочатку слід перебрати вишню, викинувши погані ягоди, і вийняти з неї кісточки. Робити це зручно звичайною шпилькою, піддіваючи кісточки закругленою стороною.
  2. Складіть вишню у велику каструлю і засипте одним кілограмом цукром, акуратно струсивши, щоб усі ягоди вкрилися цукром.
  3. Залишіть вишні настоватися і пускати сік.
  4. Після цього поставте каструлю на вогонь і доведіть масу до кипіння.
  5. Потім злийте більшу частину соку. З нього можна буде зробити желе чи мармелад, додавши желатин чи агар-агар, або використовувати як сироп.
  6. Додайте до вишні цукор, що залишився, і знову поставте на вогонь.
  7. Доведіть до кипіння та повністю остудіть. Повторити цей процес потрібно від двох до чотирьох разів.
  8. Востаннє варення слід проварити п'ять хвилин після закипання та розлити у простерилізовані банки.

Пропонуємо також дізнатися про те, як правильно заморозити полуницю на зиму, щоб вона зберегла свій зовнішній вигляд та корисні властивості.

Популярні зараз

В Україні летять у прірву ціни на заміські будинки: експерти назвали причину

В Офісі президента повідомили, як змусити Росію завершити війну в Україні

В Україні унормують мінімальний та максимальний вік для керування автомобілями

Forbes повідомило про масштабну атаку росіян з використанням гольф-карів під Куп'янськом