Today.ua

Густе варення з вишні без кісточок: рецепт домашніх ласощів на зиму

Вишневі дерева активно почали радувати українців плодами, тому багато господинь розпочали підготовку смачних заготовок на зиму. І їм може стати в пригоді рецепт солодкого і густого варення з вишні без кісточок.

Рецепт вишневого варення без кісточок

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Спочатку слід перебрати вишню, викинувши погані ягоди, і вийняти з неї кісточки. Робити це зручно звичайною шпилькою, піддіваючи кісточки закругленою стороною.
  2. Складіть вишню у велику каструлю і засипте одним кілограмом цукром, акуратно струсивши, щоб усі ягоди вкрилися цукром.
  3. Залишіть вишні настоватися і пускати сік.
  4. Після цього поставте каструлю на вогонь і доведіть масу до кипіння.
  5. Потім злийте більшу частину соку. З нього можна буде зробити желе чи мармелад, додавши желатин чи агар-агар, або використовувати як сироп.
  6. Додайте до вишні цукор, що залишився, і знову поставте на вогонь.
  7. Доведіть до кипіння та повністю остудіть. Повторити цей процес потрібно від двох до чотирьох разів.
  8. Востаннє варення слід проварити п'ять хвилин після закипання та розлити у простерилізовані банки.

Пропонуємо також дізнатися про те, як правильно заморозити полуницю на зиму, щоб вона зберегла свій зовнішній вигляд та корисні властивості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ