Вишневі дерева активно почали радувати українців плодами, тому багато господинь розпочали підготовку смачних заготовок на зиму. І їм може стати в пригоді рецепт солодкого і густого варення з вишні без кісточок.
Рецепт вишневого варення без кісточок
Інгредієнти:
- Вишня – 3 кілограми
- Цукор – 3 кілограми
Приготування:
- Спочатку слід перебрати вишню, викинувши погані ягоди, і вийняти з неї кісточки. Робити це зручно звичайною шпилькою, піддіваючи кісточки закругленою стороною.
- Складіть вишню у велику каструлю і засипте одним кілограмом цукром, акуратно струсивши, щоб усі ягоди вкрилися цукром.
- Залишіть вишні настоватися і пускати сік.
- Після цього поставте каструлю на вогонь і доведіть масу до кипіння.
- Потім злийте більшу частину соку. З нього можна буде зробити желе чи мармелад, додавши желатин чи агар-агар, або використовувати як сироп.
- Додайте до вишні цукор, що залишився, і знову поставте на вогонь.
- Доведіть до кипіння та повністю остудіть. Повторити цей процес потрібно від двох до чотирьох разів.
- Востаннє варення слід проварити п'ять хвилин після закипання та розлити у простерилізовані банки.
Пропонуємо також дізнатися про те, як правильно заморозити полуницю на зиму, щоб вона зберегла свій зовнішній вигляд та корисні властивості.