Густе яблучне повидло без додавання консервантів – саме те, що потрібно для дітей та дорослих узимку. Для його приготування знадобляться лише три інгредієнти.
Взимку повидло можна їсти як у чистому вигляді, так і додавати до млинців, пиріг та печива.
Густе яблучне повидло - рецепт
Інгредієнти:
2,5 кг очищених яблук
50 мл води
1,8 кг цукру
Спосіб приготування:
- Яблука помити, очистити та нарізати на часточки.
- Влити в каструлю з товстим дном воду та висипати яблука.
- Тушити під кришкою на невеликому вогні 30 хвилин до м'якості яблук, періодично помішуючи.
- Готові яблука перебити блендером у пюре.
- Додати цукор, добре перемішати, накрити кришкою і довести до кипіння і варити ще 40-60 хв на середньому вогні. Щоб яблука не бризкали, каструлю прикрити кришкою.
- Готове повидло розлити чистими, сухими банками і закатати кришками.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Пропонуємо вам також приготувати кабачковий рулет із сиром від українського фудблогера як альтернативу заїжджених оладок.