Якщо рідкий томатний сік ідеально підходить для борщу або закуски, то густий кетчуп стане чудовою альтернативою магазинному і доповнить будь-яку страву. Пропонуємо приготувати ідеальну томатну закатку з овочами.
Густий кетчуп із овочами - рецепт
Інгредієнти:
- 5 кг помідорів
- 0,5 кг цибулі
- 2 болгарських перця
- 200 г цукру
- 3 ст. л. солі
- 150мл. 9% оцту
- 4 ст. л. картопляного крохмалю + 50 мл води
- 0,5 ч. л. кориці
- 0,5 ч. л. гострого червоного перцю
- 0,5 ч. л. суміші перців горошком
- 1 ч. л. гвоздики
- 0,5 ч. л. запашного перцю горошком
Спосіб приготування:
- Помідори промити в проточній воді, обрізати плодоніжки, крупно нарізати.
- Цибулю очистити і нарізати крупно.
- Болгарський перець промити, вирізати начинки і нарізати.
- З томатів вичавити сік, перелити в каструлю і поставити на слабкий вогонь.
- Цибулю та болгарський перець пропустити через м'ясорубку, додати в каструлю.
- Додати спеції у марлевому мішечку. Для цього в невеликому шматку марлі змішати гвоздику, перець горошком, зав'язати та опустити в томатну пасту – варити на слабкому вогні 2 години, постійно знімаючи пінку.
- Через час марлю зі спеціями прибрати з каструлі і перебити вміст блендером.
- Видалити піну, додати сіль, цукор, корицю і оцет.
- У піалі в холодній воді розвести крохмаль, ретельно перемішати, додати в каструлю, проварити ще 2-3 хвилини, постійно помішуючи. І ще раз перебити блендером.
- Розлити кетчуп по стерилізованих банках, закатати кришками, перевернути вгору дном і укутати пледом до остигання.
Пропонуємо також приготувати мариноване сало в банці зі смаком шашлику - простий рецепт смачної закуски на зиму.