Today.ua

Густий кетчуп з овочами: рецепт простої закатки на зиму

Якщо рідкий томатний сік ідеально підходить для борщу або закуски, то густий кетчуп стане чудовою альтернативою магазинному і доповнить будь-яку страву. Пропонуємо приготувати ідеальну томатну закатку з овочами.

Густий кетчуп із овочами - рецепт

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Помідори промити в проточній воді, обрізати плодоніжки, крупно нарізати.
  2. Цибулю очистити і нарізати крупно.
  3. Болгарський перець промити, вирізати начинки і нарізати.
  4. З томатів вичавити сік, перелити в каструлю і поставити на слабкий вогонь.
  5. Цибулю та болгарський перець пропустити через м'ясорубку, додати в каструлю.
  6. Додати спеції у марлевому мішечку. Для цього в невеликому шматку марлі змішати гвоздику, перець горошком, зав'язати та опустити в томатну пасту – варити на слабкому вогні 2 години, постійно знімаючи пінку.
  7. Через час марлю зі спеціями прибрати з каструлі і перебити вміст блендером.
  8. Видалити піну, додати сіль, цукор, корицю і оцет.
  9. У піалі в холодній воді розвести крохмаль, ретельно перемішати, додати в каструлю, проварити ще 2-3 хвилини, постійно помішуючи. І ще раз перебити блендером.
  10. Розлити кетчуп по стерилізованих банках, закатати кришками, перевернути вгору дном і укутати пледом до остигання.

Пропонуємо також приготувати мариноване сало в банці зі смаком шашлику - простий рецепт смачної закуски на зиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ