Зараз у розпалі сезон помідорів – вони продаються за мінімальними цінами, тому багато хто робить заготовки на зиму. Названий універсальний маринад з ідеальними пропорціями інгредієнтів. Головне - його можна використовувати як для томатів, так і для огірків.
Більшість господинь неодноразово використовували різні рецепти маринадів, щоб знайти "той самий", фірмовий, з яким консервація буде найсмачнішою і зможе довго зберігатися у коморі. Шеф-кухарі розкрили секрет оптимального співвідношення солі, цукру та оцту: "3/6/9".
Спробуйте приготувати помідори на зиму за наступним рецептом. Розрахунок – на трилітрову банку.
Інгредієнти:
- помідори – скільки вміститься;
- гілочка петрушки;
- половинка солодкого перцю;
- 2 зубчики часнику.
Маринад
- 1,5 л води;
- 3 ст. л. солі;
- 6 ст. л. цукру;
- 9 ст. л. оцту;
- 3 шт. гвоздики;
- лавровий лист.
Приготування
Помідори та банки потрібно добре вимити, а кришки простерилізувати. Укладайте спеції, петрушку та лавровий лист на дно банки, а зверху – овочі.
Закип'ятіть воду і залийте помідори, накрийте кришками. Через 20-30 хвилин рідину потрібно перелити у глибоку каструлю і зробити маринад. Додайте сіль та цукор, а як тільки вода закипить – оцет.
Залийте овочі окропом і відразу ж закатайте кришками. Потім банки потрібно перевернути і укутати ковдрою чи пледом до повного остигання. Готово! Такі помідори можна зберігати у домашніх умовах, а взимку насолоджуватися "смаком літа".