Що може бути краще за щільні, хрусткі, соковиті солоні огірки взимку, які дістаєш зі щойно відкритої банки? Правильно – нічого. Досвідчені господині розповіли, як законсервувати огірки, щоб вони не стали м'якими.
Наведених нижче інгредієнтів вистачить, щоб закатати одну трилітрову банку.
Ідеальні хрусткі огірочки на зиму - рецепт
Інгредієнти:
- 1,5 л води
- 100 г солі
- 2 кг огірків
- кріп
- 4 зубчики часнику
- 5 горошин чорного перцю
- 1 лавровий лист
- листя хрону
Спосіб приготування:
- Огірки ретельно вимити під проточною водою. У великий таз або каструлю перекласти огірки та залити їх водою на 6-8 годин.
- Згодом воду злити та обсушити огірки паперовими рушниками. Можна також зрізати "попки".
- Банку для закочення досить добре вимити з содою і сполоснути водою.
- На дно банки викладаємо половину листя хрону та кропу, лавровий лист, чорний перець, часник. Туди ж відправляємо огірки.
- В окремій ємності змішати воду та сіль, якісно перемішати, щоб розтанула вся сіль та залити розсолом огірки, зверху прикрити залишками кропу та листям хрону.
- Банку ставимо на тацю або в каструлю, прикриваємо кришкою, щоб надходило повітря, і залишаємо огірки кваситися на 3-4 дні при кімнатній температурі. Вода потемніє, стане каламутною, буде пінитися і витікатиме. Через 4 дні огірки можна їсти або закатати їх по банках.
- Якщо вирішили закатати, розсіл потрібно злити в каструлю і закип'ятити, після чого перелити назад в банку і щільно закрити кришкою.
- Банку перевернути вгору дном, укутати і тримати так до повного остигання. Після цього зберігати у темному прохолодному місці.
Пропонуємо також закатати гостро-солодкі кабачки у банку на зиму. Досвідчені господині поділилися рецептом, який нікого не залишить байдужим.