Today.ua

Ідеальні картопляні деруни: рецепт, який завжди виходить

Існує безліч варіацій приготування дерунів, але всі вони мають одну і ту ж базу. Навчившись готувати її, приготувати можна й інше. Ми підготували класичний рецепт української страви з картоплі, яка завжди виходить.

Картопляні деруни - рецепт

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Картоплю вимити під проточною водою, очистити та натерти на дрібній тертці. Віджати зайву рідину та злити сік.
  2. Цибулю очистити, натерти на дрібній тертці і додати до картоплі - перемішати.
  3. До овочів вмішати яйце, додати борошно, сіль і ретельно перемішати.
  4. На сковороді розігріти олію, за допомогою столової ложки сформувати деруни та готувати по 2-3 хвилини з кожного боку.
  5. Готові деруни викласти на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб вони вбрали жир.
  6. Найкраще їсти страву теплою зі сметанним соусом.

Пропонуємо приготувати котлети по-китайськи - рецепт соковитого блюда "два в одному".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ