Існує безліч варіацій приготування дерунів, але всі вони мають одну і ту ж базу. Навчившись готувати її, приготувати можна й інше. Ми підготували класичний рецепт української страви з картоплі, яка завжди виходить.
Картопляні деруни - рецепт
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 2 ст. л. борошна
- яйце
- 1/2 ч. л. солі
- рослинна олія
Спосіб приготування:
- Картоплю вимити під проточною водою, очистити та натерти на дрібній тертці. Віджати зайву рідину та злити сік.
- Цибулю очистити, натерти на дрібній тертці і додати до картоплі - перемішати.
- До овочів вмішати яйце, додати борошно, сіль і ретельно перемішати.
- На сковороді розігріти олію, за допомогою столової ложки сформувати деруни та готувати по 2-3 хвилини з кожного боку.
- Готові деруни викласти на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб вони вбрали жир.
- Найкраще їсти страву теплою зі сметанним соусом.
Пропонуємо приготувати котлети по-китайськи - рецепт соковитого блюда "два в одному".