Якщо ви вже пробовали класичний рецепт маринування огірків, то не відмовте собі у задоволенні приготувати, а взимку насолоджуватися огірками у французькому стилі.
Мариновані огірки по-французьки: рецепт
Інгредієнти:
- 2 зубчики часнику
- 1 лавровий листочок
- 2 кружечка перцю чилі
- 0,5 ч. л. запашного перцю
- 1 ст. л. французької гірчиці
- 400 г огірків
- 1 ст. л. цукру
- 2 ст. л. оцту
Спосіб приготування:
- Банки вимити із содою та просушити.
- Огірки перебрати, добре вимити у проточній воді та замочити у воді на одну годину.
- Через деякий час огірки дістати, обсушити і обрізати кінчики.
- На дно банки викладаємо лавровий лист, 0,5 ч. л. перцю горошком, кілька пластинок часнику, два кружечки перцю чилі, гірчицю в зернах, зверху огірки, цукор та оцет.
- Банки залити окропом та прикрити кришками.
- На дно великої каструлі викладаємо марлю або рушник, ставимо банки з огірками, заливаємо гарячою водою і вмикаємо вогонь. Після закипання банки слід стерилізувати п'ять хвилин.
- Після цього щільно закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, накриваємо покривалом до остигання.
- Зберігати у темному прохолодному місці.
Пропонуємо також спробувати приготувати малосольні огірки у пакеті – рецепт закуски, яка готується за 10 хвилин.