Today.ua

Ідеальні огірочки по-французьки на зиму: простий рецепт з гірчицею

Якщо ви вже пробовали класичний рецепт маринування огірків, то не відмовте собі у задоволенні приготувати, а взимку насолоджуватися огірками у французькому стилі.

Мариновані огірки по-французьки: рецепт

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Банки вимити із содою та просушити.
  2. Огірки перебрати, добре вимити у проточній воді та замочити у воді на одну годину.
  3. Через деякий час огірки дістати, обсушити і обрізати кінчики.
  4. На дно банки викладаємо лавровий лист, 0,5 ч. л. перцю горошком, кілька пластинок часнику, два кружечки перцю чилі, гірчицю в зернах, зверху огірки, цукор та оцет.
  5. Банки залити окропом та прикрити кришками.
  6. На дно великої каструлі викладаємо марлю або рушник, ставимо банки з огірками, заливаємо гарячою водою і вмикаємо вогонь. Після закипання банки слід стерилізувати п'ять хвилин.
  7. Після цього щільно закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, накриваємо покривалом до остигання.
  8. Зберігати у темному прохолодному місці.

Пропонуємо також спробувати приготувати малосольні огірки у пакеті – рецепт закуски, яка готується за 10 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ