Today.ua

Із соцмережі Facebook видалили рекламу цибулі, бо вона “занадто сексуальна“

Курйоз із рекламою канадської компанії Gaze Seed Company трапився в соціальній мережі Facebook. Звідти видалили рекламу … звичайнісінької цибулі сорту валла валла, повідомляє ресурс cbc.ca.

Компанія хотіла продати свій товар і розмістила рекламу з ним на різних платформах, в тому числі й у Facebook. Однак автоматичний алгоритм цієї мережі, який виконує роль своєрідної поліції моралі, несподівано видалив цю рекламу. Комп'ютерна програма вирішила, що знімки цибулі дуже нагадують зображення оголених жіночих грудей або округлих сідниць.

У Facebook вже визнали, що припустилися помилки та вибачилися перед рекламодавцем.

"Ми використовуємо автоматичні технології, щоб в наших додатках не було оголеності. Але іноді він не може відрізнити цибулю волла волла від… Ну, ви розумієте. Ми відновили роботу рекламу і перепрошуємо за проблеми, які могли принести цій компанії", - написала Мег Сінклейр, глава відділу комунікацій Facebook у Канаді.

Отож, у цієї програми, як з'ясувалося, неабияка уява і фантазія. І це ж іще цибулю ніхто не "роздягав" перед камерою. А то взагалі нещасна програма могла дати масштабний збій від такого неподобства.

Занадто цнотливим став не лише Facebook, але й YouTube. Так, популярна російсько-українська співачка Анна Сєдокова поскаржилася, що цей популярний відеохостінг забракував її шоу "Квартира 69". Мовляв, в заставці до шоу видніється оголене плече ведучої, та й сама назва передачі цифрою 69 нагадує позу з Камасутри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ