Кабачкову ікру можна готувати на зиму, роблячи консервацію, а можна готувати закуску, яку їсти відразу, зберігаючи ікру в холодильнику. Чим більше овочів додається до кабачка, тим смачніше виходить ікра. Ідеальне поєднання - кабачок, баклажан, часник та морква.
Ділимося з вами простим рецептом приготування кабачкової ікри без стерилізації. Усі овочі попередньо запікаються, а потім збиваються на блендері.
Кабачкова ікра з баклажаном
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Баклажан – 0,5 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Болгарський перець – 0,5 прим.
- Часник – 2 зуб.
- Олія – 3 ст. л.
- Цукор - 1 ч. л.
- Сіль - 1 ч. л.
- Перець – 0,5 год. л
Додайте олію, цукор, перець і сіль прямо до овочів, перемішайте руками і закрийте рукав.
Зробіть у пакеті кілька проколів зубочисткою та помістіть рукав у розігріту духовку на 1 годину. Випікайте інгредієнти для кабачкової ікри при температурі 180 С.
Готові овочі викладіть у блендер, збийте все до однорідної маси, і страва готова.
Зберігайте ікру у банку в холодильнику. Подавати таку ікру можна як закуску з ароматним свіжим хлібом або з грінками. Також така ікра відмінно зайде у прикуску із запеченою картоплею.
Раніше повідомлялося, як приготувати кабачкове варення з лимоном без стерилізації.