Кабачкові оладки – одна із найпростіших та найсмачніших страв у весняно-літньому сезоні. Їх можна приготувати нашвидкуруч – із доступних інгредієнтів.
Кабачкові оладки заграють новими відтінками смаку, якщо крім звичних компонентів до тіста додати кукурудзу. Щоб вироби були більш вдалими, краще використовувати молоді овочі. Вони більш соковиті та ніжні. Оригінальним рецептом поділився у соціальній мережі Instagram кулінар Олексій Крючков.
Інгредієнти
- 1-2 кабачки
- яйце
- банку кукурудзи
- 2 ст. л. борошна
- 2 ст. л. сметани
- 0,5 ч. л розпушувача
- сіль та спеції за смаком
- 1 ст. л. олії
Як готувати кабачкові оладки
Спочатку потрібно натерти кабачки на велику тертку, посолити, поперчити та перемішати їх. Потім слід залишити подрібнені овочі приблизно на 15-20 хвилин, щоб вони пустили сік. Зайву рідину злийте, додайте яйце, сметану, борошно, розпушувач, олію, а також баночку консервованої кукурудзи.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Змішайте всі складові до однорідності. Розігрійте олію на сковороді з антипригарним покриттям і викладайте тісто ложкою. Обсмажуйте кабачкові оладки до золотистої скоринки з обох боків.
"Зберігайте і спробуйте. Оладки з кабачком та кукурудзою. Один із варіантів кабачкових оладок, тим більше скоро сезон. Смакують холодними і гарячими. Подавати зі сметаною або ще можна зверху сиру натерти", - зазначив фудблогер.
Раніше були названі найгірші сусіди кабачків на грядці – вони заважатимуть їхньому росту та привернуть увагу шкідників.