Today.ua

Кабачки по-французьки на зиму: що додати у консервацію для пікантності

Кабачки можна їсти не лише у сезон, а й приготувати з них смачну консервацію на зиму. Досвідчені кулінари радять консервувати кабачки з додаванням гірчиці у зернах. Тоді овочі вийдуть хрусткими та з пікантним солодкуватим присмаком.

Рецептом кабачків по-французьки з гірчицею в зернах поділилася фудблогер Тетяна Мещерякова на своїй сторінці в Instagram.

Кабачки по-французьки на зиму

Інгредієнти:

Маринад:

Спосіб приготування:

Кабачки потрібно помити, очистити від шкірки, вирізати серцевину і нарізати брусочками.

Для приготування маринаду змішайте воду, оцет, сіль та цукор. Поставте каструлю із цими інгредієнтами на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть 5 хвилин.

Додайте французьку гірчицю, перемішайте та зніміть з вогню.

На дно банки викладіть парасольки кропу, утрамбуйте кабачки і залийте маринадом. Простерилізуйте банки з кабачками протягом 10 хвилин після закипання.

Банки герметично закрийте капроновими кришками.

Відкривати консервацію можна, не чекаючи зими. Проте взимку поласувати такими кабачками буде справжня знахідка. Овочі зберігають свої корисні властивості навіть у консервованому вигляді.

Раніше повідомлялося, як приготувати легку, але ситну запіканку з кабачками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ