Хрустка та ароматна капуста "Пелюстка" з буряком - це відмінна закуска, яка дуже просто і швидко готується. Тому вона користується великою популярністю в українських господарок. Як її приготувати?
Маринована з буряком капуста має пікантний смак і гарно виглядає. Тому варто спробувати зробити її, якщо ви раніше цього ніколи не робили. А ми поділимося рецептом.
Рецепт капусти "Пелюстка" по-українськи
Інгредієнти:
- Капуста – 1 середня
- Буряк – 1 штука
- Часник – 1 головка
Маринад:
- Вода – 1 літр
- Цукор – 4 столові ложки
- Сіль - 2 столові ложки
- Оцет – 70 мілілітрів
- Рослинна олія – 50 мілілітрів
- Перець горошком – 5-7 штук
- Лавровий лист – 2-3 штуки
Приготування:
- Капусту потрібно помити, відрізати качан і нарізати листя великими шматками.
- Буряк необхідно очистити, помити і нарізати тонкими слайсами.
- Часник слід очистити і також тонко нарізати.
- Покладіть усі інгредієнти у велику каструлю або миску, складаючи шарами.
- Щоб приготувати маринад, потрібно змішати сіль, цукор, оцет, олію, перець горошком і лавровий лист і залити одним літром окропу.
- Сумішшю, що вийшла, залийте капусту і буряк.
- Накрийте тарілкою або кришкою, яка повністю покриє інгредієнти і поставте на неї прес.
- Через 2-3 дні приберіть капусту в холодильник. І можете починати куштувати, що у вас вийшло.
Смачного!
А раніше ми ділилися рецептом іншої апетитної страви – супу з галушками.