Капустяні оладки: секрети приготування соковитої та смачної страви на обід

Автор: Леся Ловіцька

Капустяні оладки – універсальна страва, яку можна приготувати на сніданок, обід чи вечерю. Вам знадобляться найпростіші продукти та трохи часу. Рум'яні, соковиті та до того ж бюджетні оладки обов'язково оцінять ваші близькі. Вони сподобаються навіть дітям, які не люблять овочі!

Капустяні оладки: секрети приготування соковитої та смачної страви на обід  - today.ua

Капустяні оладки виходять оригінальними на смак і недорогими. Вони вгамують голод, але через невелику калорійність не зашкодять фігурі. Такі оладки готуються з наступних інгредієнтів:

  • 250 г капусти;
  • яйце;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 70 г сиру;
  • 1/3 ч. л. соди;
  • сіль та спеції за смаком;
  • петрушки.

Насамперед подрібніть капусту на тертці і проваріть її протягом 2-3 хвилин у киплячій воді. Подрібніть зелень і додайте до овочів разом із тертим сиром, сметаною, содою, перцем, сіллю. Вбийте яйце і добре перемішайте суміш. Засипте в масу борошно, яке слід попередньо просіяти. Накрийте миску з тістом плівкою і відправте в холодильник хвилин на 20.

Капустяні оладки: секрети приготування соковитої та смачної страви на обід Сформуйте невеликі котлетки та відправте їх на силіконовий килимок або пергамент. Після цього противень потрібно відправити в духовку.

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Капустяні оладки потрібно випікати близько 25 хвилин при температурі 180 градусів. Бажано використовувати конвекцію. Готові оладки подавайте зі сметаною. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати на обід кабачкові оладки – дуже смачна та доступна страва з простих інгредієнтів.