Капустяні оладки – універсальна страва, яку можна приготувати на сніданок, обід чи вечерю. Вам знадобляться найпростіші продукти та трохи часу. Рум'яні, соковиті та до того ж бюджетні оладки обов'язково оцінять ваші близькі. Вони сподобаються навіть дітям, які не люблять овочі!
Капустяні оладки виходять оригінальними на смак і недорогими. Вони вгамують голод, але через невелику калорійність не зашкодять фігурі. Такі оладки готуються з наступних інгредієнтів:
- 250 г капусти;
- яйце;
- 3 ст. л. борошна;
- 2 ст. л. сметани;
- 70 г сиру;
- 1/3 ч. л. соди;
- сіль та спеції за смаком;
- петрушки.
Насамперед подрібніть капусту на тертці і проваріть її протягом 2-3 хвилин у киплячій воді. Подрібніть зелень і додайте до овочів разом із тертим сиром, сметаною, содою, перцем, сіллю. Вбийте яйце і добре перемішайте суміш. Засипте в масу борошно, яке слід попередньо просіяти. Накрийте миску з тістом плівкою і відправте в холодильник хвилин на 20.
Сформуйте невеликі котлетки та відправте їх на силіконовий килимок або пергамент. Після цього противень потрібно відправити в духовку.
Популярні зараз
Святослав Вакарчук прокоментував перевірку ТЦК після концерту “Океан Ельзи“ у Києві
Щоб утримати гривню від обвалу, Нацбанк стрімко розпродує валютний запас
Поранених бійців недоліковують у шпиталях і знову відправляють на фронт, - бойовий медик
Капустяні оладки потрібно випікати близько 25 хвилин при температурі 180 градусів. Бажано використовувати конвекцію. Готові оладки подавайте зі сметаною. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати на обід кабачкові оладки – дуже смачна та доступна страва з простих інгредієнтів.