Капустяні оладки – універсальна страва, яку можна приготувати на сніданок, обід чи вечерю. Вам знадобляться найпростіші продукти та трохи часу. Рум'яні, соковиті та до того ж бюджетні оладки обов'язково оцінять ваші близькі. Вони сподобаються навіть дітям, які не люблять овочі!
Капустяні оладки виходять оригінальними на смак і недорогими. Вони вгамують голод, але через невелику калорійність не зашкодять фігурі. Такі оладки готуються з наступних інгредієнтів:
- 250 г капусти;
- яйце;
- 3 ст. л. борошна;
- 2 ст. л. сметани;
- 70 г сиру;
- 1/3 ч. л. соди;
- сіль та спеції за смаком;
- петрушки.
Насамперед подрібніть капусту на тертці і проваріть її протягом 2-3 хвилин у киплячій воді. Подрібніть зелень і додайте до овочів разом із тертим сиром, сметаною, содою, перцем, сіллю. Вбийте яйце і добре перемішайте суміш. Засипте в масу борошно, яке слід попередньо просіяти. Накрийте миску з тістом плівкою і відправте в холодильник хвилин на 20.
Капустяні оладки потрібно випікати близько 25 хвилин при температурі 180 градусів. Бажано використовувати конвекцію. Готові оладки подавайте зі сметаною. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати на обід кабачкові оладки – дуже смачна та доступна страва з простих інгредієнтів.