Картопля по-селянськи: секретний інгредієнт у рецепті допоможе добитися хрусткої скоринки

Автор: Леся Ловіцька

Картопля по-селянськи вийде рум'яною та дуже смачною, якщо правильно її приготувати. Хрумку скоринку забезпечить секретний інгредієнт.

Картопля по-селянськи: секретний інгредієнт у рецепті допоможе добитися хрусткої скоринки - today.ua

Картопля по-селянськи готується не дуже швидко, але результат точно того вартий. Це недорогий і дуже смачний гарнір, який ідеально поєднується з м'ясом, рибою та легкими овочевими салатами.

Інгредієнти 

  • 1 кг картоплі;
  • сіль та спеції за смаком;
  • 1 ч. л. крохмалю;
  • рафінована рослинна олія;
  • 5-6 зубчика часнику;
  • пучок кропу.

Картопля по-селянськи не потребує очищення. Потрібно просто добре вимити бульби та розрізати їх на чотири частини. Можна трохи дрібніше – четвертинки розділити ще надвоє. Потім покладіть скибочки овочів у каструлю, залийте окропом і залиште на 20 хвилин. Якщо немає часу чекати, можна просто проварити картоплю протягом 5 хвилин після закипання.

Підготовлену картоплю слід помістити в пакет на застібці, додати сіль, перець, паприку на смак і крохмаль. Він вбере зайву вологу і картопля набуде золотистої скоринки. Також можна використовувати будь-які інші спеції. Застебніть пакт і добре розподіліть приправи. Потім влийте трохи олії і знову перемішайте.

Популярні зараз

Як вчинять з ухилянтами від мобілізації, які не оновлять свої облікові дані: послідовність дій ТЦК

Daewoo Lanos наступного покоління із пакетом S-Line показали в Україні

Росія обирає напрямок для нового наступу: в ISW назвали варіанти

В Україні розпочато формування жіночого військового підрозділу

Потім потрібно застелити лист пергаментом і викласти на нього скибочки, щоб між ними залишалися проміжки. Випікайте картоплю по-селянськи близько 25 хвилин при температурі 200 градусів.

Картопля по-селянськи: секретний інгредієнт у рецепті допоможе добитися хрусткої скоринки

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Часник пропустіть через прес і обережно розподіліть його по картоплі. "Дістатися" має кожній скибочці. Зелень потрібно дрібно нарізати та посипати готову страву. Готово, приємного апетиту!

Нагадаємо, як приготувати смачну смажену картоплю – таку, як подають у ресторані.