Картопля по-селянськи вийде рум'яною та дуже смачною, якщо правильно її приготувати. Хрумку скоринку забезпечить секретний інгредієнт.
Картопля по-селянськи готується не дуже швидко, але результат точно того вартий. Це недорогий і дуже смачний гарнір, який ідеально поєднується з м'ясом, рибою та легкими овочевими салатами.
Інгредієнти
- 1 кг картоплі;
- сіль та спеції за смаком;
- 1 ч. л. крохмалю;
- рафінована рослинна олія;
- 5-6 зубчика часнику;
- пучок кропу.
Картопля по-селянськи не потребує очищення. Потрібно просто добре вимити бульби та розрізати їх на чотири частини. Можна трохи дрібніше – четвертинки розділити ще надвоє. Потім покладіть скибочки овочів у каструлю, залийте окропом і залиште на 20 хвилин. Якщо немає часу чекати, можна просто проварити картоплю протягом 5 хвилин після закипання.
Підготовлену картоплю слід помістити в пакет на застібці, додати сіль, перець, паприку на смак і крохмаль. Він вбере зайву вологу і картопля набуде золотистої скоринки. Також можна використовувати будь-які інші спеції. Застебніть пакт і добре розподіліть приправи. Потім влийте трохи олії і знову перемішайте.
Потім потрібно застелити лист пергаментом і викласти на нього скибочки, щоб між ними залишалися проміжки. Випікайте картоплю по-селянськи близько 25 хвилин при температурі 200 градусів.
Часник пропустіть через прес і обережно розподіліть його по картоплі. "Дістатися" має кожній скибочці. Зелень потрібно дрібно нарізати та посипати готову страву. Готово, приємного апетиту!
Нагадаємо, як приготувати смачну смажену картоплю – таку, як подають у ресторані.