Today.ua

Картопля по-селянськи: смак страви покращать два секретні інгредієнти

Картопля по-селянськи – одна із найпопулярніших страв у кафе та ресторанах. Однак у домашніх умовах вона рідко виходить такою ж смачною. Спробуйте додати секретні інгредієнти - окріп та кукурудзяне борошно.

Картопля по-селянськи повинна мати апетитну золотисту скоринку і бути м'якою та соковитою всередині. Щоб приготувати 500 г страви, знадобляться такі інгредієнти:

Спочатку потрібно почистити і добре промити картоплю, а потім нарізати її на великі скибочки. Додайте сіль і залийте окропом. Залишіть овоч запарюватись протягом 20-25 хвилин. Це потрібно, щоб готова картопля була ніжною, а не сухуватою.

Злийте воду, просушіть картоплю паперовими рушниками, додайте сіль, спеції і олію, що залишилася, після чого добре перемішайте. Посипте кукурудзяним крохмалем і викладайте на деко, застелене пергаментом.

Картопля по-селянськи буде готова через 25-30 хвилин, якщо запікати її в духовці при 200 градусах.

Проте вся "фішка" картоплі – у соусі. Оптимальний вибір – часниковий. Пропустіть кілька зубчиків через прес, змішайте зі 100 мл води та ложкою олії. Додайте пучок улюбленої рубаної зелені та полийте страву ароматною заправкою. Смачного!

Раніше повідомлялося, що овочі борщового набору різко подешевшали в Україні наприкінці серпня. Наразі встановлені мінімальні ціни на картоплю, цибулю, капусту та моркву – саме час робити заготовки на зиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ