Каву можна приготувати без води. Напій вийде навіть ароматнішим, ніжнішим і смачнішим, але більш калорійним.
Кава - це те, без чого не обходиться ранок мільйонів людей у всьому світі. Є багато способів її приготування – кожен може знайти улюблену. Зазвичай для напою використовується вода, проте є ті, кому така кава здається занадто гіркою і яскраво вираженою. Спробуйте заварити зерно на молоці.
Інгредієнти
- чайна ложка кави;
- 150 мл молока;
- цукор за смаком;
- дрібка кориці.
Приготування
Подрібніть каву в кавомолці – краще використовувати саме таку, та можна купити і вже перемелені зерна. Засипте порошок у турку, додайте молоко, але не поспішайте перемішувати.
Увімкніть повільний вогонь, і коли кавова пінка почне підніматися, зніміть напій з вогню. Потім поставте турку на вогонь знову - і знову зніміть. Потрібно почекати, доки осяде кавова гуща - і налити каву в чашку. Тільки після цього додайте цукор, корицю або інші прянощі.
Популярні зараз
Зеленський зробив заяву про втрати ЗСУ у війні з Росією
Українців, які отримають “1000 грн Зеленського“ за кордоном, змусять повернути гроші
Зеленський готовий запросити Росію на другий Саміт миру
Десятки тисяч українських домогосподарств отримають грошову допомогу від ЄС
Важливий момент – не можна, щоб кава варилася на сильному вогні – це неправильно і якщо готувати її на воді. Однак у випадку з молоком більше ризику, що воно "втече" або пригорить, ніж безнадійно зіпсує напій.
Молоко має бути свіжим – це краще перевірити заздалегідь, щоб воно не повернулося під час термічної обробки. Більше підійде молоко з жирністю 2,5% або 3,2%. Таке буде смачнішим.
І звичайно - ідеальну каву легше приготувати в кавоварці - вона вийде такою ж смачною, як у хорошому ресторані.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, чому розчинну каву не можна заливати окропом.