Каву можна приготувати без води. Напій вийде навіть ароматнішим, ніжнішим і смачнішим, але більш калорійним.
Кава - це те, без чого не обходиться ранок мільйонів людей у всьому світі. Є багато способів її приготування – кожен може знайти улюблену. Зазвичай для напою використовується вода, проте є ті, кому така кава здається занадто гіркою і яскраво вираженою. Спробуйте заварити зерно на молоці.
Інгредієнти
- чайна ложка кави;
- 150 мл молока;
- цукор за смаком;
- дрібка кориці.
Приготування
Подрібніть каву в кавомолці – краще використовувати саме таку, та можна купити і вже перемелені зерна. Засипте порошок у турку, додайте молоко, але не поспішайте перемішувати.
Увімкніть повільний вогонь, і коли кавова пінка почне підніматися, зніміть напій з вогню. Потім поставте турку на вогонь знову - і знову зніміть. Потрібно почекати, доки осяде кавова гуща - і налити каву в чашку. Тільки після цього додайте цукор, корицю або інші прянощі.
Важливий момент – не можна, щоб кава варилася на сильному вогні – це неправильно і якщо готувати її на воді. Однак у випадку з молоком більше ризику, що воно "втече" або пригорить, ніж безнадійно зіпсує напій.
Молоко має бути свіжим – це краще перевірити заздалегідь, щоб воно не повернулося під час термічної обробки. Більше підійде молоко з жирністю 2,5% або 3,2%. Таке буде смачнішим.
І звичайно - ідеальну каву легше приготувати в кавоварці - вона вийде такою ж смачною, як у хорошому ресторані.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, чому розчинну каву не можна заливати окропом.