Любителі кави знають масу рецептів улюбленого напою, що бадьорить. Найчастіше в нього додають прянощі, молоко або вершки, лимон та шоколад. Але, виявляється, смак кави може покращити і яблуко. Як приготувати такий незвичайний варіант?
Рецепт кави з яблуком та корицею
Інгредієнти:
- Мелена кава – 1 чайна ложка з гіркою
- Вода – 300 мілілітрів
- Тростинний (або звичайний) цукор – 15 грамів
- Кориця – 1 чайна ложка
- Ванільний цукор – 1 чайна ложка
- Яблуко – 1 штука
Приготування:
- На самому початку приготування улюбленого напою, що бадьорить, потрібно помити яблуко і протерти його чистим рушником або паперовими серветками.
- Потім фрукт слід нарізати великими кубиками, видаливши при цьому серцевину з кісточками та плодоніжку.
- Перекладіть шматочки яблука в сотейник і додайте два види цукру та корицю.
- Перемішайте та поставте на невеликий вогонь, накривши кришкою.
- Протушіть протягом 10 хвилин, після чого збийте яблука блендером.
- Каву потрібно насипати в турку та залити водою.
- Поставте на вогонь та доведіть до кипіння.
- Дайте постояти кілька хвилин.
- У чашку покладіть трохи яблучного пюре і залийте готовою кавою.
- Якщо не хочете, щоб кава була густою, то до неї можна додати сироп, який вийшов при готуванні яблук, а не збивати їх блендером.
- Перемішайте та можете насолоджуватися оригінальним смаком улюбленого напою.
Смачного!
Пропонуємо також дізнатися про те, чому корисно додавати кілька крапель лимонного соку до кави.