Пряний кисло-солодкий соус зі злив стане чудовою прикрасою страв з курки, качки чи свіжих овочів. Він надасть навіть звичайнісіньким частуванням вишуканий смак. Як приготувати такий соус на зиму?
Рецепт кисло-солодкого соусу зі слив
Інгредієнти:
- Сливи – 450 грамів
- Часник – 1 зубчик
- Свіжий корінь імбиру – 15 грамів
- Яблучний оцет – 60 мілілітрів
- Коричневий цукор – 100 грамів
- Соєвий соус – 1 столова ложка
- Аніс – половина "зірочки"
- Сухий перець чилі – чверть чайної ложки
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Приготування:
- Сливи потрібно помити, розділити навпіл і дістати кісточку.
- Після цього фрукти слід крупно порізати і скласти в каструлю з товстим дном.
- Часник треба очистити і натерти на дрібній тертці або подрібнити спеціальним пресом.
- Корінь імбиру також необхідно очистити та натерти на тертці.
- Додайте імбир та часник у каструлю зі сливами.
- Після туди всипте цукор і сухий перець чилі.
- Додайте яблучний оцет, соєвий соус та аніс.
- Перемішайте інгредієнти.
- Поставте каструлю на вогонь та доведіть суміш до кипіння.
- Проваріть 20 хвилин на середньому вогні, не накриваючи кришкою каструлю.
- Потім дістаньте з суміші аніс і перебийте решту інгредієнтів блендером до однорідності.
- Знову доведіть соус до кипіння та проваріть 20 хвилин, часто помішуючи.
- Гарячий соус потрібно розлити по простерилізованих банках та закрити.
- Остудіть і поставте туди, де він зберігатиметься до зими.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт соусу "Ткемалі" зі слив з ароматними травами. Він добре підходить для багатьох страв, а готується просто.
Популярні зараз
Українці, яким виповнилося 65 років, мають право на доплату до пенсії
Банки блокуватимуть українцям картки, на які надійшла сума понад задекларовану зарплату
Сирський зробив заяву щодо майбутніх ударів по території Росії: “Ми будемо використовувати зброю“
Від 3000 євро: названо країни з найвищими зарплатами для українських біженців