Today.ua

Кому не можна пити квас: відмовитися потрібно навіть від домашнього напою

Квас дуже корисний напій, звичайно, якщо говорити про домашній. Але навіть у цьому випадку його корисно пити не всім. Експерти розповіли, кому краще відмовитись від цього популярного напою.

Домашній квас найчастіше готується на основі чорного або житнього хліба з додаванням дріжджів та закваски. Магазинний після цього ще й пастеризують, додають багато цукру і різні консерванти, щоб продукт довше зберігався.

У домашнього квасу багато переваг: допомога в роботі травної, сечостатевої та ендокринної системи, засвоєння кальцію, насичення вітамінами E та A. Завдяки низькій калорійності квас не шкодить фігурі, але при цьому добре освіжає.

Однак, незважаючи на це, квас не рекомендується вживати тим, хто має проблеми з роботою шлунково-кишкового тракту. Справа в тому, що квас призводить до подразнення шлунка, через що може посилитися біль та перебіг хвороби. Це стосується як покупного, так і домашнього квасу.

"Будь-який квас, чи він домашній чи магазинний, не можна пити людям із захворюваннями шлунку, тому що цей напій дратує його і може викликати загострення, посилення болю", - каже лікар-дієтолог.

Квас, куплений у магазині, протипоказаний людям, які страждають від діабету, тому що в напої міститься дуже багато цукру. Через це підвищується рівень глюкози у крові. У домашньому квасі зазвичай набагато менше підсолоджувачів, а тому його пити можна, але з обережністю та в помірних кількостях.

Нагадаємо, дієтологи назвали продукти, які не можна їсти у спеку. Названо побічні ефекти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ