Today.ua

Корисні властивості томатного соку: чому варто пити овочевий напій щодня

Натуральний томатний сік зі свіжих помідорів – це смачний і корисний напій, який багатий на антиоксиданти, вітаміни та необхідні для здоров'я людини поживні речовини. Тому медики радять вживати його щодня.

Лікарі кажуть, що томатний сік можна використовувати як напій, який дарує енергію на весь день. Він також допомагає омолодити організм та наситити його корисними речовинами.

Здоров'я шкіри

Томатний сік – багате джерело вітаміну С, що має антиоксидантні та протизапальні властивості. Цей вітамін допомагає підтримувати здоров'я шкіри та бере участь у синтезі колагену. Крім того, напій з помідорів містить лікопін, який допомагає захищати шкіру від шкідливого впливу сонячних променів і може звужувати пори.

Здоров'я серця

У томатному соку міститься безліч поживних речовин і вітамінів, у тому числі калій, необхідний для правильної роботи серцево-судинної системи. Він знижує кров'яний тиск та зменшує ризик серцевого нападу та інсульту. У соку також є вітаміни, які можуть бути ефективним засобом зниження рівня холестерину в організмі.

Гідратація та детоксикація

У соку з томатів містяться речовини, які можуть стимулювати та покращувати роботу печінки щодо фільтрації та детоксикації організму. Напій також допомагає підтримувати достатню кількість рідини в організмі, що є важливим для багатьох його функцій.

Схуднення

Томатний сік відомий високим вмістом клітковини, завдяки чому він чудово втамовує почуття голоду. Це допомагає тим, хто сидить на дієті та намагається скинути зайву вагу. Крім того, клітковина налагоджує роботу травної системи та бореться з запорами.

Зміцнення імунітету

У томатному соку міститься вітамін С, корисний для імунної системи. Водночас напій багатий натрієм та калієм, які сприяють нормальному функціонуванню організму людини. Томатний сік багатий і на каротиноїди, потужну антиоксидантну групу, яка бореться з вільними радикалами і захищає від раку.

Раніше дієтологи назвали найкорисніші фрукти, які допомагають у схудненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ