Королева Єлизавета ІІ любила їсти з чаєм пісочне печиво. Спеціально для неї раз на тиждень королівський шеф-кухар готував особливі ласощі. Її Величність насолоджувалася, коли печиво не ламалося, а тануло у роті. Саме тому його склад дещо відрізняється від традиційного.
У звичайне пісочне печиво додаються борошно, олія та цукор, які, за словами шеф-кухаря, можуть бути гранульовані або подрібнені на порошок. Однак у королівському рецепті використовується ще й кукурудзяне борошно. Саме вона створює тесту потрібну текстуру, і печиво не кришиться.
Пісочне печиво від шеф-кухаря королеви
Інгредієнти:
- борошно пшеничне – 225 г;
- кукурудзяне борошно - 115 г;
- вершкове масло - 225 г;
- цукрова пудра – 115 г;
- сіль – 1 ч. л.
- ванільна паста - 1-2 чайні ложки.
Додайте ваніль і знову злегка перемішайте. Викладіть тісто на трохи посипану борошном поверхню і добре замісіть. Посипте формочки для пісочного печива борошном і вдавіть тісто в порожнину. Використовуючи гострий ніж, обріжте верх, щоб вийшла плоска поверхня.
Акуратно виверніть пісочне печиво і покладіть його на деко. За допомогою вилки проткніть поверхню пісочного печива по всій поверхні і випікайте в духовці не довше 20 хвилин, щоб печиво залишалося світло-пісочного кольору.
Після випікання дістаньте печиво з духовки, посипте цукром і дайте охолонути не менше години. Можете подавати до чаю або кави.
Шеф-кухар королеви Єлизавети ІІ також поділився, що до тіста для печива можна додавати сушену лаванду або цедру цитрусових для особливо витонченого смаку.
Раніше шеф-кухар Єлизавети ІІ розкрив секретний рецепт її улюбленого сніданку.