Котлети часто виходять сухими через неправильно підготовлений фарш. Спробуйте додати до нього два секретні інгредієнти – для неймовірної соковитості та кращого смаку.
Фарш всупереч поширеній думці, краще готувати самостійно. Оптимально – вибрати два види м'яса, щоб урізноманітнити смак. Пропустіть рівні частини свинини, яловичини, курятини чи іншого м'яса через м'ясорубку.
Кулінарний блогер з Кривого Рогу Елла Іванова поділилася вдалим рецептом котлет. Вона додає у фарш два види жиру – вершкове масло та майонез.
Інгредієнти
- фарш – 600 г
- яйце
- майонез – 1 ст. л
- вершкове масло – 30 г
- манна крупа – 1 ст. л
- сіль, перець та інші спеції за смаком
Приготування
Треба з'єднати всі компоненти котлет і добре вимішати фарш, відбиваючи його руками. Це потрібно для того, щоб маса стала однорідною.
Іванова порадила формувати котлети невеликого розміру, щоб їх не потрібно було тушкувати, а просто обсмажити на сковороді. Краще використовувати посуд з антипригарним покриттям і не шкодувати олії.
Також важливо використовувати середній вогонь, тому що на надто повільному котлети будуть варитися, а на надто великому – пригорятимуть. Накривайте сковороду кришкою лише на останніх хвилинах приготування.
"Ці котлетки виходять неймовірно соковитими. Спробуйте втілити цей рецепт у життя - і ви захочете їх приготувати ще не раз. Ці котлетки - справжня смакота! Вони сподобаються і дорослим, і дітям. Приготувати такі котлетки можна на вечерю - дуже швидко", - зазначила блогерка.
Раніше повідомлялося, як приготувати ліниві котлети за максимально легким рецептом.