Котлети як у ресторані: два секретні інгредієнти, які потрібно додати у фарш

Автор: Леся Ловіцька

Ідеальні котлети повинні бути пишними, мати золотисту скоринку і залишатися соковитими всередині. Щоб приготувати таку м'ясну страву, як у ресторані, потрібно додати два простих інгредієнти.

Котлети як у ресторані: два секретні інгредієнти, які потрібно додати у фарш - today.ua

Досвідчені кулінари знають, що котлети потрібно готувати зі свіжого м'яса молодої тварини, додавати до нього цибулю, яйце та спеції. Деякі використовують хлібний м'якуш, але ключові інгредієнти – це цукор та вода, а точніше лід.

Навіщо додавати у котлети цукор

Адепти здорового харчування можуть обуритися, оскільки цукор давно оголошено головним злом у харчуванні. Проте вчені й досі сперечаються про це. А шеф-кухарі радять додавати лише одну столову ложку цукрового піску на кілограм м'ясного фаршу.

Навіть така кількість допоможе покращити смак котлет - солодкий присмак відчуватися не буде, але вони стануть ніжнішими і м'якшими всередині, а при смаженні отримають заповітну рум'яну скоринку - відбудеться карамелізація.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Додайте цукор у фарш і ретельно перемішайте його руками. Залишіть масу на десять хвилин, щоб кристали повністю розчинилися.

Цю кулінарну хитрість можна також використовувати для приготування чебуреків або біляшів з м'ясною начинкою. Вона не стане солодкою, але соковитішою і приємнішою на смак.

Котлети як у ресторані: два секретні інгредієнти, які потрібно додати у фарш

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Навіщо додавати у котлети лід

Багато господинь знають, що додавання льоду у начинку для пельменів робить її соковитішою. Аналогічний прийом використовують у приготуванні котлет. Можна розколоти лід і вмісити безпосередньо у фарш, а можна покласти по маленькому кубику при формуванні котлети – безпосередньо перед термічною обробкою.

Нагадаємо, як приготувати котлети по-китайськи: простий рецепт дозволяє отримати смачну страву "два в одному".

Головне