Today.ua

Котлети як у ресторані: два секретні інгредієнти, які потрібно додати у фарш

Ідеальні котлети повинні бути пишними, мати золотисту скоринку і залишатися соковитими всередині. Щоб приготувати таку м'ясну страву, як у ресторані, потрібно додати два простих інгредієнти.

Досвідчені кулінари знають, що котлети потрібно готувати зі свіжого м'яса молодої тварини, додавати до нього цибулю, яйце та спеції. Деякі використовують хлібний м'якуш, але ключові інгредієнти – це цукор та вода, а точніше лід.

Навіщо додавати у котлети цукор

Адепти здорового харчування можуть обуритися, оскільки цукор давно оголошено головним злом у харчуванні. Проте вчені й досі сперечаються про це. А шеф-кухарі радять додавати лише одну столову ложку цукрового піску на кілограм м'ясного фаршу.

Навіть така кількість допоможе покращити смак котлет - солодкий присмак відчуватися не буде, але вони стануть ніжнішими і м'якшими всередині, а при смаженні отримають заповітну рум'яну скоринку - відбудеться карамелізація.

Додайте цукор у фарш і ретельно перемішайте його руками. Залишіть масу на десять хвилин, щоб кристали повністю розчинилися.

Цю кулінарну хитрість можна також використовувати для приготування чебуреків або біляшів з м'ясною начинкою. Вона не стане солодкою, але соковитішою і приємнішою на смак.

Навіщо додавати у котлети лід

Багато господинь знають, що додавання льоду у начинку для пельменів робить її соковитішою. Аналогічний прийом використовують у приготуванні котлет. Можна розколоти лід і вмісити безпосередньо у фарш, а можна покласти по маленькому кубику при формуванні котлети – безпосередньо перед термічною обробкою.

Нагадаємо, як приготувати котлети по-китайськи: простий рецепт дозволяє отримати смачну страву "два в одному".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ