Є десятки рецептів котлет, можна вибрати на власний розсуд. Щоб вони вийшли ідеальними – із золотистою скоринкою та соковитими всередині – спробуйте додати у фарш секретний інгредієнт.
Котлети зазвичай готуються з одного або двох видів фаршу, сирої цибулини, розмоченого у молоці хлібного м'якушу, яйця та спецій – солі й перцю. Досвідчені кулінари порадили додавати до м'яса цукор. Його не потрібно багато – достатньо однієї столової ложки на кілограм м'яса.
Цукор у фарші не тільки допоможе досягти ідеально збалансованого смаку. Головне – не переборщити з цим компонентом, щоб м'ясні вироби не стали солодкими.
Котлети краще смажити на сковороді з антипригарним покриттям і у великій кількості олії. У процесі термічної обробки цукор карамелізується. Котлети отримають апетитну рум'яну скоринку, яка буде приємного солодкуватого смаку. При цьому всередині вони залишаться соковитими та ніжними.
Спробуйте додавати трохи цукру не тільки у самі котлети, а й в інші вироби з фаршу – пиріжки з м'ясом, чебуреки, біляші та рулети. Деякі господині кладуть дрібку цукру навіть у начинку для пельменів. Ніхто не здогадається, у чому родзинка, але вдасться досягти нового смакового відтінку.
Якщо цукру під рукою немає, можна замінити його невеликою кількістю меду. Сміливо експериментуйте з приправами та манкою. Традиційний м'якуш білого хліба можна замінити дієтичним кабачком, який потрібно пропустити через м'ясорубку. Також можна використовувати моркву або навіть буряк, щоб знайти саме свій, неповторний смак "фірмової" страви.
Раніше повідомлялося, що не потрібно додавати до фаршу, щоб не зіпсувати котлети.