Котлети зіпсують два інгредієнти: що не можна додавати у фарш

Автор: Леся Ловіцька

Котлети давно стали однією з найпопулярніших страв на столі українців. Їх готують із додаванням різних інгредієнтів, проте від двох цілком можна відмовитись.

Котлети зіпсують два інгредієнти: що не можна додавати у фарш - today.ua

Як приготувати котлети за ідеальним рецептом, кожна господарка вирішує самостійно. Багато хто додає продукти на свій смак, але у традиційному варіанті завжди присутні два - яйця і молоко. Досвідчені кулінари вважають, що це поширена помилка.

Справа в тому, що додавати зазначені інгредієнти – пережиток минулої радянської епохи. Тоді кухарі з метою економії використовували те, що було під рукою.

Яйця

Оптимально, якщо у фарші є перемелене м'ясо та трохи білого хліба. Котлета з ними триматиме форму, тому від булочки точно не потрібно відмовлятися. А ось яйця нічого не скріплюють, навпаки – роблять вироби твердішими, сухішими та буквально "гумовими".

Популярні зараз

Росія обирає напрямок для нового наступу: в ISW назвали варіанти

Ціни на бензин в Україні зросли до рекордного значення

З'явилася найдоступніша нова Skoda Octavia з дизельним двигуном

В Україні знижено ціни на газ

Молоко

Хліб, який розмочують у м'якуші білого хліба – класика жанру. Але поєднання м'ясного та молочного білків невдале. Зайва рідина у фарші не робить його ніжним та соковитим, і псує смак.

Котлети зіпсують два інгредієнти: що не можна додавати у фарш

Який інгредієнт варто додати до котлет

Щоб котлети не були надто сухими, потрібно додати до фаршу трохи вершкового масла. Особливо якщо йдеться про курячі котлети, які містять мало жиру і вважаються дієтичними.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Іноді кубик масла додають у середину курячої котлетки. Спробуйте інший спосіб: натріть заморожений шматочок на тертці, а потім вмішайте у фарш. Олія розподілиться в м'ясі рівномірніше й можна буде без проблем посмажити ароматні та соковиті котлети.

Раніше повідомлялося, як приготувати котлети на яблуках – за рецептом відомого кулінара Євгена Клопотенка.