Багато господинь традиційно додають у фарш для котлет хліб, замочений заздалегідь у молоці. Однак це не єдиний інгредієнт, у який можна помістити хліб перед приготуванням котлет. Досвідчені кулінари поділилися лайфхаком, про який мало хто чув.
Ще наші бабусі замочували хліб хтось у воді, хтось у молоці, щоб котлети тримали форму і не розвалювалися. Однак через кілька десятиліть було з'ясовано, що м'ясо та молоко – не найкраще поєднання інгредієнтів. Справа в тому, що вони обидва містять багато білків, які "не дружать" один з одним. Ви чекатимете, що котлети вийдуть соковитими, а вони, навпаки, вийдуть жорсткими.
Якщо замочити хліб у воді, то соковитість котлет практично гарантована. Однак ще краще використовувати замість води – чай. Головне, щоб напій був міцним і також трохи підсолоджений. Досвідчені господині запевняють, що саме батон, вимочений у чаї, надає котлетам особливого смаку та ніжної консистенції.
Додавання невеликої кількості цукру в котлетний фарш допоможе досягти заповітної рум'яної скоринки на котлетах, яка виникає в процесі карамелізації. Якщо ви не хочете вимочувати котлети в солодкому чаї, то можете просто додати одну столову ложку цукрового піску на кілограм м'ясного фаршу і ретельно все перемішати.
Цю кулінарну хитрість можна також використовувати для приготування чебуреків або біляшів з м'ясною начинкою.
Раніше повідомлялося, як приготувати котлети по-китайськи: простий рецепт дозволяє отримати смачну страву "два в одному".