В Україні розпочався сезон кукурудзи, яку активно продають на ринках та у супермаркетах. Не завжди виходить приготувати її такою ж смачною, як на морських курортах. Є секретний спосіб варіння качанів.
Молода кукурудза – найніжніша та найсоковитіша, тому її достатньо відварювати лише 15 хвилин. Відомий кулінарний блогер Анастасія Станкевич поділилася секретами, як зробити ласощі ще смачнішими та ароматнішими. Вона порадила вибирати солодкі сорти.
Інгредієнти:
- кукурудза;
- сіль;
- вершкове масло.
Приготування кукурудзи
Потрібно почистити і помити качани, а на дно каструлі, в якій вони варяться, покласти лушпиння. Якщо цілі качани не вміщаються в ємність, їх можна поламати на половинки – це не вплине на смак.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Головний секрет термічної обробки кукурудзи – її треба заливати не холодною, а гарячою водою, окропом. Так вона не буде твердою. Потім слід притиснути качани зверху чимось важким, наприклад, тарілкою.
Відварюйте кукурудзу протягом 15 хвилин, потім вимкніть вогонь і залиште її настоятися. Важливо воду, в якій вариться продукт, солити не потрібно.
Готову кукурудзу слід посипати сіллю і змастити трохи вершковим маслом. Можна використовувати улюблені спеції, але важливо не переборщити. Смачного!
Посмотреть эту публикацию в InstagramЯк потрібно вибирати кукурудзу
Є три сорти кукурудзи – для варіння, для приготування поп-корну та кормова. Звичайно, оптимальний вибір - та, яка підходить для відварювання у домашніх умовах.
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:Соковитість кукурудзи можна визначити простим способом – скуштувати одне сире зернятко. Воно має бути солодким. Якщо трапилося сухе і жорстке, не варто сподіватися на термічна обробка допоможе йому стати м'яким та соковитим.
Раніше повідомлялося, кому краще виключити кукурудзу із раціону харчування.