Кукурудза як на морі: секретний спосіб приготування качанів

Автор: Леся Ловіцька

В Україні розпочався сезон кукурудзи, яку активно продають на ринках та у супермаркетах. Не завжди виходить приготувати її такою ж смачною, як на морських курортах. Є секретний спосіб варіння качанів.

Кукурудза як на морі: секретний спосіб приготування качанів - today.ua

Молода кукурудза – найніжніша та найсоковитіша, тому її достатньо відварювати лише 15 хвилин. Відомий кулінарний блогер Анастасія Станкевич поділилася секретами, як зробити ласощі ще смачнішими та ароматнішими. Вона порадила вибирати солодкі сорти.

Інгредієнти:

  • кукурудза;
  • сіль;
  • вершкове масло.

Приготування кукурудзи

Потрібно почистити і помити качани, а на дно каструлі, в якій вони варяться, покласти лушпиння. Якщо цілі качани не вміщаються в ємність, їх можна поламати на половинки – це не вплине на смак.

Популярні зараз

Шмигаль зробив заяву щодо подальшого фінансування пенсій та соцвиплат в Україні

У ПЦУ розставили крапки над “і“ у питаннях жіночого дрес-коду для відвідин церкви

В Україні починається масовий перерахунок субсидій: що зміниться

В Україні пропонують починати шкільну освіту з 3-5 років

Головний секрет термічної обробки кукурудзи – її треба заливати не холодною, а гарячою водою, окропом. Так вона не буде твердою. Потім слід притиснути качани зверху чимось важким, наприклад, тарілкою.

Відварюйте кукурудзу протягом 15 хвилин, потім вимкніть вогонь і залиште її настоятися. Важливо воду, в якій вариться продукт, солити не потрібно.

Кукурудза як на морі: секретний спосіб приготування качанів

Готову кукурудзу слід посипати сіллю і змастити трохи вершковим маслом. Можна використовувати улюблені спеції, але важливо не переборщити. Смачного!

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от СМАЧНІ ДОМАШНІ РЕЦЕПТИ (@anny.cooking)

Як потрібно вибирати кукурудзу

Є три сорти кукурудзи – для варіння, для приготування поп-корну та кормова. Звичайно, оптимальний вибір - та, яка підходить для відварювання у домашніх умовах.

Кукурудза як на морі: секретний спосіб приготування качанів

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Соковитість кукурудзи можна визначити простим способом – скуштувати одне сире зернятко. Воно має бути солодким. Якщо трапилося сухе і жорстке, не варто сподіватися на термічна обробка допоможе йому стати м'яким та соковитим.

Раніше повідомлялося, кому краще виключити кукурудзу із раціону харчування.