Ось і настала улюблена для багатьох пора, коли люди стали виходити на подвір'я, їздити на пікніки і смажити шашлики. І якщо хочеться здивувати друзів незвичайним та неймовірно смачним м'ясом, пропонуємо замаринувати курячі крильця у чаї.
Є список продуктів, у яких категорично не можна маринувати м'ясо на шашлик, але вони найпоширеніші серед українців. Це, наприклад, оцет та майонез. А якщо вам дорого своє здоров'я, пропонуємо спробувати щось новеньке – замаринувати м'ясо у чаї.
Курячі крильця в маринаді - рецепт
Інгредієнти:
- 10 курячих крилець
- 1,5 літрів води
- 60 г листового чорного чаю
- 2 зубчики часнику
- сіль
- розмарин
- італійські трави
Спосіб приготування:
- Заварюємо чай як завжди, проціджуємо заварку і чекаємо поки рідина охолоне.
- Часник очистити та нарізати на невеликі платівки.
- У холодний чай додаємо сіль, часник, розмарин та італійські трави, перемішуємо.
- Настоюємо маринад на 15 хвилин.
- Через деякий час курячі крильця заливаємо маринадом і залишаємо настоюватися при кімнатній температурі протягом двох годин.
Крильця вийдуть дуже соковитими та хрусткими з красивим золотим відтінком.
Нагадаємо, мангальщики назвали чотири найкращі частини свинини, які ідеально підходять для шашлику.